Share the post "NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!"
25 listopada w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które goście uznali za najlepsze w Polsce. Uczestnicy Gali z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.
Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym kraju.
– To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na najwyższą ocenę – podkreśliła ze sceny Lara Gessler – Jako restauratorzy jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych. Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: – Zadowoleni festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji.
Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i najlepszych dostępnych szkoleń.
W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:
I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines
II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny dzięki marce Kropla Delice
III miejsce: Restauracja The Olive – Hotel Ilan w Lublinie
Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska
Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering
Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata – Osterii Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines
Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu dzięki marce Luva
Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Voucher o wartości 3 000zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa
Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego dzięki marce Nespresso
Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)
Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska wygrywa
Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowski (Gościnność)
PEŁNA LISTA ZWYCIĘZCÓW REGIONALNYCH DOSTĘPNA JEST TU: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/posts/2211490385548104?__tn__=K-R
Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner kulinarny: Grundig
Partner logistyczny: DPD
Partner lotniczy: LOT Polish Airlines
Partner muzyczny: TIDAL
Partnerzy: Kinley Polska, KinAds
Patroni: Vogue Polska, Clear Channel Poland, Kuchnia+, Food Service,F5, Onet, Jastrzab Post, Co Jest Grane24, Natemat.pl, KUKBUK,NOIZZ.pl, Chillizet
Dietetyk Na Walizkach says
Dobrze znać te nazwy 🙂