Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych. Tym razem tematem przewodnim były warzywa, które przygotowywaliśmy chyba na wszystkie możliwe sposoby:)
Tym razem gościło nas SmArt Studio przy ulicy Hożej 51 w Warszawie, a organizatorem spotkania była FRoSTA, która wprowadza właśnie na rynek kilka nowych, warzywnych produktów: bataty z marchewką w maśle z rozmarynem, pieczarki z cebulą w maśle z tymiankiem, kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem i soczewica z ziemniakami i marchewką w maśle z dzikim czosnkiem.
Na szczęście tym razem warsztaty zostały zorganizowane w sobotę, dzięki czemu nie musiałam brać urlopu a i dojazd komunikacją miejską miałam niezły. Doświadczenie mnie już nauczyło, że w soboty do centrum Warszawy autem się nie jeździ 😛
Po przybyciu na miejsce okazało się, że warsztaty poprowadzi sam Tomasz Jakubiak wraz ze swoją niezawodną i przesympatyczną ekipą. Po wstępnych uprzejmościach, zabraliśmy się do dzieła.
Tym razem przygotowaliśmy:
Dorsza w kruszonej bułce na czarnej soczewicy, w pomidorach i pieczonym czosnku/ jajko poche z topinamburem/ palone masło i czosnek niedźwiedzi
Lasagne z batatami/ karmelizowane pory z chrzanem/ sałatka ze smażonych pieczarek
Chrupiące kulki z ziemniaków i łososia/ siekany sos ziołowy/ majonez pietruszkowy/ frytki z kalarepy w tempurze
Dorsz smażony w ziołowym maśle/ soczewica z serami pleśniowymi/ sos jabłkowo-waniliowy/ chipsy z batatów
Po wszystkim klasycznie nastąpiła zbiorowa degustacja przygotowanych dań:)
Było to kolejne miłe spotkanie blogerów, gdzie nauczyłam się kilku nowych rzeczy i bardzo przyjemnie spędziłam czas. Dziękuję za zaproszenie!
Przepisy
Dodaj komentarz