Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty z Frosta – relacja

Warsztaty z Frosta – relacja

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Warsztaty z Frosta – relacja"

  • Facebook
  • X

Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych. Tym razem tematem przewodnim były warzywa, które przygotowywaliśmy chyba na wszystkie możliwe sposoby:)

Frosta

Tym razem gościło nas SmArt Studio przy ulicy Hożej 51 w Warszawie, a organizatorem spotkania była FRoSTA, która wprowadza właśnie na rynek kilka nowych, warzywnych produktów: bataty z marchewką w maśle z rozmarynem, pieczarki z cebulą w maśle z tymiankiem, kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem i soczewica z ziemniakami i marchewką w maśle z dzikim czosnkiem.

Frosta-13

Na szczęście tym razem warsztaty zostały zorganizowane w sobotę, dzięki czemu nie musiałam brać urlopu a i dojazd komunikacją miejską miałam niezły. Doświadczenie mnie już nauczyło, że w soboty do centrum Warszawy autem się nie jeździ 😛

Frosta-116

Po przybyciu na miejsce okazało się, że warsztaty poprowadzi sam Tomasz Jakubiak wraz ze swoją niezawodną i przesympatyczną ekipą. Po wstępnych uprzejmościach, zabraliśmy się do dzieła.

Frosta-45

Frosta-35

Tym razem przygotowaliśmy:

Dorsza w kruszonej bułce na czarnej soczewicy, w pomidorach i pieczonym czosnku/ jajko poche z topinamburem/ palone masło i czosnek niedźwiedzi

Frosta-133

Lasagne z batatami/ karmelizowane pory z chrzanem/ sałatka ze smażonych pieczarek

Frosta-144

Chrupiące kulki z ziemniaków i łososia/ siekany sos ziołowy/ majonez pietruszkowy/ frytki z kalarepy w tempurze

Frosta-120

Dorsz smażony w ziołowym maśle/ soczewica z serami pleśniowymi/ sos jabłkowo-waniliowy/ chipsy z batatów

Frosta-138

Po wszystkim klasycznie nastąpiła zbiorowa degustacja przygotowanych dań:)

Było to kolejne miłe spotkanie blogerów, gdzie nauczyłam się kilku nowych rzeczy i bardzo przyjemnie spędziłam czas. Dziękuję za zaproszenie!

Przepisy

21.11.2015_Przepisy-page-001 21.11.2015_Przepisy-page-002 21.11.2015_Przepisy-page-003 21.11.2015_Przepisy-page-004 21.11.2015_Przepisy-page-005 21.11.2015_Przepisy-page-006

Share the post "Warsztaty z Frosta – relacja"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami / Pork chops with sage and mushroom pasta
Dorada na leśnych grzybach / Sea bream with wild mushrooms »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry

Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry

Fettuccine z kurczakiem w stylu śródziemnomorskim/Mediterranean pasta

Pożywna zupa z dynią, soczewicą i szpinakiem / Pumpkin, spinach and lentil soup

Pęczak z pieczarkami-uroczysty powrót kaszy do mojego menu

Kurczak-duszony-z-miodem i-cytryna-Braised-chicken-with-honey-and-lemon

Kurczak duszony z miodem i cytryną / Braised chicken with honey and lemon

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress