Kolejny raz miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych. Tym razem zostałam zaproszona przez supermarket internetowy Frisco.pl, a prowadził je przesympatyczny Przemek Błaszczyk, szef kuchni chorzowskiej restauracji Mañana Bistro.
Warsztaty zostały zorganizowane w budynku zlokalizowanym przy ulicy Smolnej w Warszawie, na 18 piętrze w Studio Smolna 8. Widok na panoramę Warszawy jest z tego miejsca jest przepiękny!
Po wstępnych uprzejmościach, jak zwykle w doborowym towarzystwie, zabraliśmy się do pracy. W związku z tym, że tematem przewodnim spotkania był królik, wszystkie dania miały jego mięso w składzie, a nie jest to produkt łatwy do przygotowania. Wspólnymi siłami i przy nieocenionej pomocy Przemka przygotowaliśmy mnóstwo smakowitych dań. Poniżej zamieszczam zdjęcia wraz z najlepszymi przepisami.
Po wszystkim tradycyjnie zasiedliśmy pryz długim stole i mogliśmy się w końcu delektować przygotowanymi pysznościami.
Uczciwie przyznam, że były to jedne z najbardziej intensywnych warsztatów na jakich byłam. Nauczyłam się wielu nowych i fajnych rzeczy, ale też jak ważna jest praca zespołowa. Dziękuję wszystkim za pomoc, a organizatorom za zaproszenie:)
Piękne zdjęcia są zasługą Agaty Matyjek z bloga ODCZARUJ GARY
Dodaj komentarz