Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty w Akademii Smaku Bosch – relacja

Warsztaty w Akademii Smaku Bosch – relacja

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Warsztaty w Akademii Smaku Bosch – relacja"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu zostałam zaproszona na warsztaty fotograficzne do Akademii Smaku Bosch. Chociaż rzadko bywam na tego typu spotkaniach (pracuję na cały etat), tym razem bez wahania wzięłam urlop i potwierdziłam uczestnictwo. Jestem fotografem – samoukiem i chłonę każdą możliwą informację na ten temat. Chcę przedstawiać moje dania w najlepszy możliwy sposób i miałam nadzieję, że dzięki warsztatom moje zdjęcia staną się atrakcyjniejsze.

2015_05_22_AKADEMIA_SMAKU_BOSCH_Fotografia_big-5Na miejsce dotarłam bez problemu, chociaż jestem dopiero początkującym kierowcą 🙂 i bez problemu też znalazłam miejsce parkingowe – jak dla mnie jest to bardzo ważna informacja :P. Akademia znajduje się w budynku Centrum Domowych Inspiracji przy al. Jerozolimskich 813 w Warszawie (zaraz obok Blue City). Podsumowując – dojazd świetny.

Na miejscu zostałam miło powitana i zaczęły się warsztaty, które poprowadził Leszek Szurkowski – fotograf, grafik, wykładowca akademicki, leśnik i entomolog; członek ZPAF od 1972 r., zaś szefem kuchni był Stefan Birek, na co dzień związany z hotelem Lord. Specjalnym partnerem spotkania była firma Nikon. Została nam przedstawiona niezbędna wiedza, którą każdy początkujący fotograf powinien posiadać. Od kwestii najważniejszej, czyli oświetlenia po elementy stylizacji. Mam nadzieję, że jakość moich zdjęć dzięki tym radom się poprawi:)

2

3

10

Następnie przeszliśmy do przygotowania potraw.

4Na przystawkę wspólnymi siłami i przy pomocy profesjonalnych kucharzy przygotowaliśmy przepyszne warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cielęciną i liśćmi brukselki.

6Następnie na stół wjechała kremowa super delikatna zupa z zielonego groszku z trawą cytrynową i miętą pieprzową.

8Po czym otrzymaliśmy danie główne- udko kaczki glazurowane mandarynką z ziemniakami i liśćmi botwinki. Poezja!

9Na słodki koniec zostaliśmy poczęstowani torcikiem czekoladowym z Grand Marnier i pomarańczami:)

11Podsumowując, warsztaty były bardzo udane. Dowiedziałam się mnóstwo nowych rzeczy związanych z fotografią kulinarną, tak więc wyszłam szczęśliwa i najedzona 🙂 Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie.

1

Share the post "Warsztaty w Akademii Smaku Bosch – relacja"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney
Młoda kapusta z pieczarkami / Creamed young cabbage with mushrooms »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Warsztaty z Frisco i Przemkiem Błaszczykiem – relacja

Piersi kacze z sosem ze świeżych malin i porto/Duck breasts with raspberry and port sauce

Kurczak-jalfrezi-Chicken-jalfrezi

Kurczak jalfrezi / Chicken jalfrezi

Jak zamrozić fasolkę szparagową

Kurczak z sosem jagodowym / Chicken with blueberry sauce

Kurczak z sosem jagodowym / Chicken with blueberry sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress