Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Ryby i owoce morza / Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami"

  • Facebook
  • Twitter

Uwielbiam wszystkie pasty i dipy, które można schrupać ze świeżymi bagietkami w weekendowy poranek. Tutaj przedstawiam najbardziej chyba popularną pastę kanapkową- z makreli, z dodatkiem suszonych pomidorów.

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 1 wędzona średnia makrela,obrana ze skóry i oczyszczona z ości
  • 200 g wybranego serka typu philadelphia
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól,pieprz
  • olej

Przygotowanie:

  1. Cebulkę podsmaż na patelni do momentu, delikatnego zarumienienia i odstaw do ostygnięcia.
  2. Makrelę,pomidory,cebulę i serek wkładamy do blendera i miksujemy na pastę.
  3. Doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem do smaku, znowu miksujemy i gotowe!
Smacznego!

 

Share the post "Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Ryby i owoce morza, Śniadanie Tagged With: makrela, ocet balsamiczny, pasta, ryba, serek, śniadanie, suszone pomidory

« Shepherd’s pie z warzywami w occie Gordona Ramsaya
Scones z karmelizowanym jabłkiem i cynamonem »

Comments

  1. Kinga says

    12 czerwca 2013 at 11:56

    Pycha, pycha, pycha…
    Już 2 x robiłam i jeszcze nie raz powtórzę. Smakiem niczym pasty rybne znanej brytyjskiej firmy.
    Rewelacja … Prosto, szybki i jak smacznie.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      12 czerwca 2013 at 11:58

      super! Cieszę się,ze smakowała;)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Truskawki zapiekane w koglu moglu

Zajmowanie się domem – przyjemność czy obowiązek? Sprawdź co na ten temat sądzą Polacy

Test ekologicznej patelni do naleśników firmy Ballarini i przepis na fondanta z nutellą /Skillet chocolate fondant with nutella

Makaron z mięsem i grzybami w sosie serowym / Cheeseburger pasta with mushrooms

Makaron z mięsem i grzybami w sosie serowym / Cheeseburger pasta with mushrooms

Kurczak-pieczony-w-sosie-rabarbarowo-wisniowym-Roasted-chicken-with-rhubarb-and-cherry-sauce

Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress