Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Otwarcie nowej restauracji – Warszawski Sznyt

Otwarcie nowej restauracji – Warszawski Sznyt

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Otwarcie nowej restauracji – Warszawski Sznyt"

  • Facebook
  • Twitter

Ostatnio miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w premierowym pokazie możliwości kulinarnych w nowej restauracji Warszawski Sznyt mieszczącej się przy ulicy Senatorskiej 2 w Warszawie, z widokiem na Plac Zamkowy i Kolumnę Zygmunta III Wazy. Dosłownie! Miejsce rewelacyjne 🙂

Problemu z odnalezieniem tej restauracji nie miałam, gdyż od razu po wejściu na Plac Zamkowy zobaczyłam wielkie logo restauracji. Po wejściu do środka z zadowoleniem stwierdziłam, że jej wystrój nie jest przekombinowany jak to w niektórych restauracjach na starówce. Styl jest prosty i przyjemny dla oka.

Restauracja składa się z dwóch poziomów, a otwarta jest od wczesnych godzin porannych, w związku z czym można zjeść sobie smaczne śniadanie z widokiem na Kolumnę Zygmunta! Przewidziany jest od kwietnia także ogródek, więc w piękne dni będzie można sobie usiąść na zewnątrz i podziwiać widoki przy czymś smacznym 😉 Można w niej zjeść polskie i międzynarodowe specjały w nowej, unowocześnionej odsłonie, w tym sezonowane steki smażone na grillu opalanym drewnem dębowym. Na piętrze można skosztować polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, przy dźwiękach muzyki na żywo 🙂

Nas ugoszczono iście po królewsku.

I wszystko było bardzo smaczne!

Restauracja tak samo dobra na leniwy obiad/śniadanie w pojedynkę, jak i na elegancką kolację rodzinną i biznesową. Później w ramach spalania kalorii można pójść na przyjemny spacer po starówce 😉

Polecam przetestowanie tego nowego przybytku, gdyż po tej degustacji stwierdzam, że warto!

Share the post "Otwarcie nowej restauracji – Warszawski Sznyt"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: restauracja

« Zupa grzybowa z brie / Mushroom and brie soup
Ciasteczka marchewkowe z serkiem / Carrot cake cream cheese cookies »

Comments

  1. Adam says

    18 grudnia 2017 at 10:24

    Tak średnio raz na miesiąc rezerwuję u nich stolik dla większej grupy i zawsze wychodzimy od nich najedzeni i zadowoleni – polecam.

    Odpowiedz
  2. Marcin M says

    27 grudnia 2017 at 09:36

    Śniadania zawsze są świeże i dość szybko podane, a jednak z rana czas ma znaczenie. Polecam jak najbardziej.

    Odpowiedz
  3. jozefkrk says

    8 stycznia 2018 at 15:46

    Polecam – ulubiona restauracja w Warszawie !

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Francuskie ciasto z gruszkami / French pear cake

„Paszteciki” z ziemniaków i gotowanej kapusty Gordona Ramsaya

Tortellini-zapiekane-w-sosie-bolonskim-Bolognese-tortellini-bake

Tortellini zapiekane w sosie bolońskim / Bolognese tortellini bake

Ciasto korzenne z gruszkami i sosem karmelowym / Gingrebread cake with pears and caramel sauce

Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami

Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami / Spicy pork and sun-dried tomato pasta

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress