Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Najlepsze gofry / The best waffels ever

Najlepsze gofry / The best waffels ever

by Dzi 13 komentarzy

Share the post "Najlepsze gofry / The best waffels ever"

  • Facebook
  • Twitter

Jak dla mnie ten przepis na gofry to smak dzieciństwa. Pamiętam jak jako dzieci robiliśmy je z przepisów załączonych do gofrownicy, która wypiekała je w kształcie serduszek. Uwielbialiśmy te gofry! Tak też przekopałam mamusine przepastne zeszyty z przepisami i znalazłam mocno pożółkłą i zużytą kartkę z przepisami na te najlepsze gofry, zwane tam holenderskimi. Doskonałe z owocami, bitą śmietaną, nutellą, konfiturą, z czymkolwiek Wam się wymarzy. Polecam!

Masło można zamienić na olej np. rzepakowy z Barw zdrowia:)

najlepsze gofry

Scroll down for recipe in English

Najlepsze gofry

(12-14 gofrów, w zależności od gofrownicy)

Składniki:

  • 450 g mąki
  • 0,5 l mleka
  • 75 g cukru pudru
  • 1 szczypta soli
  • 100 g masła (rozpuszczonego i schłodzonego)
  • 2 jajka
  • 15 g proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, do otrzymania ciasta o konsystencji naleśnikowego.
  2. Smaż w rozgrzanej gofrownicy, do ładnego zarumienienia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

English version

The best waffels ever

(12-14 waffels)

Ingredients:

  • 450 g of all-purpose flour
  • 0.5 l of milk
  • 75 g of caster sugar
  • 1 pinch of salt
  • 100 g butter (melted and cooled)
  • 2 eggs
  • 15 g baking powder

Preparation:

  1. In a large mixing bowl, whisk together all ingredients, untill batter reach desired consistency.
  2. Ladle mixture into hot waffle iron, bake until golden and serve with your favorite toppings.

Enjoy!

najlepsze gofry

 

gofry

Share the post "Najlepsze gofry / The best waffels ever"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: deser, gofry, słodkości, wypieki

« Szybka soczewica z pieczarkami / Easy lentils with mushrooms
Piersi kurczaka nadziewane kurkami i mozzarellą / Chicken breasts stuffed with chanterelles and mozzarella »

Comments

  1. karmel-itka says

    5 sierpnia 2015 at 12:56

    Gofry – uwielbiam! miałam kilka dni temu 😉

    Odpowiedz
    • Dzi says

      5 sierpnia 2015 at 13:32

      Też mam słabość niestety:P

      Odpowiedz
  2. Natalie says

    5 sierpnia 2015 at 13:03

    No proszę, ale one idealne! 😉

    Odpowiedz
    • Dzi says

      5 sierpnia 2015 at 13:32

      Najlepsze!:)

      Odpowiedz
  3. laNika says

    6 sierpnia 2015 at 14:51

    Piękne! Ostatnio jadłam gofry ale kupne, musiałabym sama sobie takie zrobić w domu bo pewnie byłyby jeszcze smaczniejsze 😉

    Odpowiedz
    • Dzi says

      6 sierpnia 2015 at 15:26

      Domowe są zawsze smaczniejsze:)

      Odpowiedz
  4. Soko says

    6 sierpnia 2015 at 14:52

    no to moją dietę szlag trafił 😛

    Odpowiedz
    • Dzi says

      6 sierpnia 2015 at 15:26

      Oj tam, oj tam:)

      Odpowiedz
  5. avellan says

    7 sierpnia 2015 at 12:03

    Przepis d wypróbowania, tym bardziej, że zaszalałam z frużelinami, mam zapas wiśniowej, z czarnej i z czerwonej porzeczki, no i chcę zrobić jeszcze z mirabelek

    Odpowiedz
    • Dzi says

      7 sierpnia 2015 at 12:27

      Zazdraszczam!:)

      Odpowiedz
  6. Gosia says

    7 sierpnia 2015 at 18:35

    super, takie przepisy się zawsze sprawdzają 😉

    Odpowiedz
  7. Andrzej H. says

    21 sierpnia 2015 at 14:35

    Coś cudownego. Nie mogę się doczekać aż nabędę gofrownicę!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      21 sierpnia 2015 at 14:41

      Polecam!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Wrapy z kurczakiem i mozzarellą w sosie miodowo-musztardowym

Babka drozdzowa z powidlami / Easter bundt cake with plum jam

Babka drożdżowa z powidłami / Easter bundt cake with plum jam

Zestawienie moich ulubionych świątecznych przepisów

Warsztaty wielkanocne w Akademii Smaku Sokołów

Kurczak na bobie w winnym sosie musztardowo-śmietanowym

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress