Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Przystawki / Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

by Dzi 10 komentarzy

Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • StumbleUpon

Przedstawiam kolejny sposób podania marynowanych jajek, tym razem w postaci faszerowanej delikatnym musem z tuńczyka.  Ich smak komponuje się doskonale, a poza tym  będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Polecam!

Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

(12 połówek)

Składniki:

  • 6 marynowanych jajek z tego przepisu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odsączonego)
  • sok z połowy cytryny
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1  szalotka posiekana
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Zamarynowane i umyte jajka, pokrój wzdłuż na połówki i delikatnie łyżeczką wyjmij z nich żółtka. Przekładaj je bezpośrednio do pojemnika blendera.
  2. Do żółtek włóż tuńczyka, czosnek,szalotkę,sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj majonez, jogurt, musztardę i wymieszaj delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Przełóż masę do szprycy i wyciśnij po porcji musu do białek jajek   w miejsce żółtka (lub po prostu użyj łyżeczki). Udekoruj pietruszką.
Smacznego!

Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • StumbleUpon
Wersja do wydruku

Filed Under: Przystawki Tagged With: jajka, jajka marynowane, jogurt, musztarda, ryba, święta, tuńczyk, Wielkanoc

« Kotlety wieprzowe z karmelizowanym jabłkiem i sosem śmietanowo-cydrowym
Wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya »

Comments

  1. kulinarny-swiat says

    28 marca 2013 at 07:18

    Wyglądają wspaniale. Świetny sposób na jajka.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 09:15

      Zawsze to trochę inaczej niż zwyczajne,nudne jajka. Są pyszne i na pewno będą się wyróżniały na świątecznym stole:)

      Odpowiedz
  2. Garnkomania says

    28 marca 2013 at 09:14

    Piękne…i smakowite.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 09:15

      O tak:)

      Odpowiedz
  3. Zielona strona Flinstona says

    28 marca 2013 at 12:02

    no takich pięknych jaj jeszcze nie widziałam…..:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 12:06

      Rzucają się w oczy:)

      Odpowiedz
  4. Kats says

    29 marca 2013 at 19:15

    Super wyglądają.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 marca 2013 at 19:21

      Tak szczerze mówiąc, to są jedyne jajka jakie mi smakują.Jednak ten posmak marynaty dużo daje.A wygląd swoją drogą:)

      Odpowiedz
  5. Agnieszka says

    17 listopada 2013 at 11:53

    świetny pomysł:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      17 listopada 2013 at 11:59

      🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Kurczak Kung Pao / Kung Pao Chicken 🍜 ⏩ Link Kurczak Kung Pao / Kung Pao Chicken 🍜
⏩ Link w BIO ⏪
🥢🥢🥢🥢🥢
Dziś zapraszam na bloga po przepis na pysznego kurczaka w stylu azjatyckim z chrupiącą cukinią, papryką i prażonymi orzechami – pyszności. Polecam!🍜 #obiad #dinner #comfortfood #noodles #mięso #meat #kurczak #chicken #chinese #zucchini #cukinia #spicy #foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis
Rok 2019 już się skończył, nadszedł więc cza Rok 2019 już się skończył, nadszedł więc czas podsumowań. Na blogu przedstawiam zestawienie najpopularniejszych przepisów w 2019 r. Zapraszam po inspirację!🍗🥘🍝
⏩ Link w BIO ⏪

#obiad #dinner #comfortfood #bake #mięso #meat #kurczak #chicken #podsumowanie #sweets #deser #foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis
Dziś na blogu zestawienie moich ulubionych świą Dziś na blogu zestawienie moich ulubionych świątecznych przepisów. Zapraszam po inspirację!🎄👌
⏩ Link w BIO ⏪

#obiad #dinner #comfortfood #bake #mięso #meat #kurczak #chicken #pomarańcze #orange #christmas #święta #duck#foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis
Kurczak pieczony z pomarańczami / Orange roasted Kurczak pieczony z pomarańczami / Orange roasted chicken🍗
⏩Link w BIO⏪
🍊🍊🍊
Dziś zapraszam na bloga po przepis na kurczaka z pomarańczową nutą, natartego porządnie przyprawami i pieczonego w rękawie, dzięki czemu jest cudownie soczysty.👌🍗
#obiad #dinner #comfortfood #bake #mięso #meat #kurczak #chicken #pomarańcze #orange #christmas #święta #foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis
Więcej... Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Kotlety schabowe w parmezanowej panierce / Parmesan-Crusted Pork Chops

Kotlety schabowe w parmezanowej panierce / Parmesan-Crusted Pork Chops

ciasto miodowe z jablkami / Honey apple cake

2 urodziny bloga i ciasto miodowe z jabłkami / Honey apple cake

Meksykańska lazania z patelni / Mexican skillet lasagna

Meksykańska lazania z patelni / Mexican skillet lasagna

Kotlety wieprzowe z karmelizowanym jabłkiem i sosem śmietanowo-cydrowym

Wloska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup

Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress