Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Przystawki / Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

by Dzi 10 komentarzy

Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"

  • Facebook
  • Twitter

Przedstawiam kolejny sposób podania marynowanych jajek, tym razem w postaci faszerowanej delikatnym musem z tuńczyka.  Ich smak komponuje się doskonale, a poza tym  będą pięknie wyglądały na świątecznym stole. Polecam!

Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka

(12 połówek)

Składniki:

  • 6 marynowanych jajek z tego przepisu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odsączonego)
  • sok z połowy cytryny
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1  szalotka posiekana
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Zamarynowane i umyte jajka, pokrój wzdłuż na połówki i delikatnie łyżeczką wyjmij z nich żółtka. Przekładaj je bezpośrednio do pojemnika blendera.
  2. Do żółtek włóż tuńczyka, czosnek,szalotkę,sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj majonez, jogurt, musztardę i wymieszaj delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Przełóż masę do szprycy i wyciśnij po porcji musu do białek jajek   w miejsce żółtka (lub po prostu użyj łyżeczki). Udekoruj pietruszką.
Smacznego!

Share the post "Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Przystawki Tagged With: jajka, jajka marynowane, jogurt, musztarda, ryba, święta, tuńczyk, Wielkanoc

« Kotlety wieprzowe z karmelizowanym jabłkiem i sosem śmietanowo-cydrowym
Wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya »

Comments

  1. kulinarny-swiat says

    28 marca 2013 at 07:18

    Wyglądają wspaniale. Świetny sposób na jajka.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 09:15

      Zawsze to trochę inaczej niż zwyczajne,nudne jajka. Są pyszne i na pewno będą się wyróżniały na świątecznym stole:)

      Odpowiedz
  2. Garnkomania says

    28 marca 2013 at 09:14

    Piękne…i smakowite.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 09:15

      O tak:)

      Odpowiedz
  3. Zielona strona Flinstona says

    28 marca 2013 at 12:02

    no takich pięknych jaj jeszcze nie widziałam…..:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 marca 2013 at 12:06

      Rzucają się w oczy:)

      Odpowiedz
  4. Kats says

    29 marca 2013 at 19:15

    Super wyglądają.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 marca 2013 at 19:21

      Tak szczerze mówiąc, to są jedyne jajka jakie mi smakują.Jednak ten posmak marynaty dużo daje.A wygląd swoją drogą:)

      Odpowiedz
  5. Agnieszka says

    17 listopada 2013 at 11:53

    świetny pomysł:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      17 listopada 2013 at 11:59

      🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry

Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry

Najlepsze-sernikobrownie-z-malinami-Cheesecake-brownie-with-raspberries

Najlepsze sernikobrownie z malinami / Cheesecake brownie with raspberries

Drożdżówka z serkiem, morelami i kruszonką / Apricot cream cheese babka with streusel

Tajski-makaron-z-kurczakiem-Thai-noodles-with-chicken

Tajski makaron z kurczakiem / Thai noodles with chicken

Pełnoziarniste bułeczki z karmelizowaną cebulką i rozmarynem

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress