Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem

Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem"

  • Facebook
  • X

Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach zorganizowanych przez Lidla, tym razem z okazji premiery nowej książki Pawła Małeckiego „Kuchnia Polska”, ale wersja na słodko:)

warsztaty_lidl4

Warsztaty odbyły się w moim ulubionym studio kulinarnym Cook up na Bielanach w Warszawie, gdzie zawsze jest miło i przytulnie. Nie inaczej było tym razem, pięknie urządzony stół, przemiła atmosfera, poczułam wręcz Święta!

warsztaty_lidl5

Zaraz po wstępnych powitaniach Pan Paweł Małecki barwnie opowiedział nam o swojej książce i zaraz zabraliśmy się za pieczenie. W trakcie tych warsztatów przygotowywaliśmy przepisy właśnie z tej książki i wyszło przepysznie! Warto zbierać te znaczki, żeby ją zdobyć:)

warsztaty_lidl3

Na początek przygotowaliśmy ucierane ciasto z jabłkami i kruszonka, szybkie, łatwe i pyszne.

warsztaty_lidl6

warsztaty_lidl1

Następnie zrobiliśmy pyszne oponki serowe, chyba wszystko smażone na głębokim tłuszczu jest obłędne:)

warsztaty_lidl7

Później zabraliśmy się piernika z powidłami w marcepanie i glazurze czekoladowej, pychota!

warsztaty_lidl8

Warsztaty były bardzo przyjemne, mistrzem wypieków nie jestem, więc chłonęłam wiedzę jak gąbka. Nawet wykorzystałam już kilka pomysłów w mojej kuchni! Dziękuję za zaproszenie:)

Share the post "Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty

« Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake
Sałatka śledziowa z buraczkami / Beetroot herring salad »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Śledzie w miodowej cebuli / Herring with honeyed onion

Śledzie w miodowej cebuli / Herring with honeyed onion

Grillowane kotlety wieprzowe w glazurze z octu balsamicznego i syropu klonowego

mloda_kapusta_zazmazana

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i koperkiem / Young cabbage with dill and bacon

Bagietki francuskie Julii Child

Zapiekany pod parmezanem szpinak z pieczarkami Nigela Slatera

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress