Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Ryby i owoce morza / Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon

Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon"

  • Facebook
  • X

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie. Szybka, łatwa i bardzo przyjemna jajecznica z wędzonym łososiem, groszkiem cukrowym i pieczarkami, podana z chrupiącym pieczywem jest świetnym pomysłem na zdrowe rozpoczęcie dnia. Polecam!

Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon

Scroll down for recipe in English

Jajecznica z łososiem

(1 porcja)

Składniki:

  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1 pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkę
  • garść groszku cukrowego lyb zwykłego zielonego groszku
  • 20 g wędzonego łososia, lub więcej jeżeli lubisz
  • 3 pieczarki pokrojone w plasterki
  • 2 łyżki śmietanki 36 %
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła do smażenia
  • chrupiący chleb do podania

Przygotowanie:

  1. Na średniej patelni rozgrzej na średnim masło, wrzuć groszek wraz z pieczarkami i podsmaż przez 2 minuty.
  2. Dodaj jajka wraz z pomidorem, łososiem i śmietanką, po czym smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj z chrupiącym chlebkiem.

Smacznego!

Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon

English version

Scrambled eggs with salmon

(1 serving)

Ingredients:

  • 2 eggs, beaten
  • 1 medium tomato, with skin peeled and diced
  • handful of snow peas or frozen peas
  • 20 g smoked salmon, or more if You like
  • 3 button mushrooms, sliced
  • 2 tbsp double cream
  • salt and pepper to taste
  • 1 tbsp butter
  • crusty braid for serving

Preparation:

  1. Heat the butter on medium pan over medium heat, add peas with mushrooms and cook for 2 minutes.
  2. Add eggs with tomato, salmon and cream, and cook to a favorite consistency.
  3. Season to taste with salt and pepper and serve with crusty bread.

Enjoy!

Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon

Share the post "Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Ryby i owoce morza, Śniadanie Tagged With: groszek, groszek cukrowy, grzyby, pieczarki, ryby, śniadanie, łosoś

« Konkurs z Wedlem – wyniki
Warsztaty z Inką – relacja »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Makaron-z-brokulami-w-sosie-z-serem-plesniowym-Broccoli-and-blue-cheese-sauce-pasta

Makaron z brokułami w sosie z serem pleśniowym / Broccoli and blue cheese sauce pasta

Mloda-kapusta-zapiekana-w-beszamelu-Young-cabbage-baked-with-bechamel-sauce

Młoda kapusta zapiekana w beszamelu / Young cabbage baked with bechamel sauce

Kurczak-w-sosie-z-czekoladą-Chicken-mole

Kurczak w sosie z czekoladą / Chicken mole

Kotlety schabowe z karmelizowanymi gruszkami w sosie z cydru / Pork chops with caramelized pears and cider sauce

Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi / Egg salad with crab sticks

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress