Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty z Inką – relacja

Warsztaty z Inką – relacja

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Warsztaty z Inką – relacja"

  • Facebook
  • Twitter

Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych. Tym razem patronem i organizatorem spotkania był producenta kawy Inka.

Na szczęście warsztaty te zostały zorganizowane w sobotę, w związku z czym nie musiałam brać kolejnego dnia urlopu. Odbyły się w klimatycznej restauracji Gar Jakubiaka pod dowództwem samego szefa kuchni Tomka Jakubiaka, znanego z wielu programów telewizyjnych i jego załogi.

DSC_0471

Szczerze mówią nie oglądałam żadnego z nich, jednak gdy go zobaczyłam to w tyle głowy kołatało mi, że skądś znam tą twarz 😉 Jestem przekonana, że programy są fajne bo sam szef jest przesympatyczny i posiada ogromną wiedzę.

DSC_0482

Samo spotkanie zostało zorganizowane w ramach promocję nowego rodzaju kawy Inka w wersji bezglutenowej, co jest dobrą wiadomością dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej czy chorych na celiakię. Inka Bezglutenowa to innowacyjny i jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy na rynku, gdyż w procesie jego produkcji gluten, jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna, zostaje oddzielony i usunięty z produktu. Produkt jest każdorazowo kontrolowany i posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Teraz każdy może ponownie cieszyć się smakiem z dzieciństwa!

DSC_0477

Warsztaty otworzył sam szef kuchni opowiadając o pysznościach, które mieliśmy przygotować, a trzeba przyznać, że plan był ambitny. Następnie przedstawiciel producenta opowiedział o sposobie produkcji nowego rodzaju Inki i jej wartościach odżywczych, po czym zostaliśmy podzieleni na grupy i zabraliśmy się do przygotowywania bezglutenowych dań.

DSC_0486

Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem.

DSC_0555

DSC_0544

DSC_0543

DSC_0545

Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji pysznych dań.

Dziękuję za zaproszenie!:)

Share the post "Warsztaty z Inką – relacja"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon
Kiełbasa zapiekana z warzywami i puree ziemniaczanym / Sausage, vegetable and mash bake »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Tosty z awokado i jajkiem w koszulce / Avocado toast witch poached egg

Tosty z awokado i jajkiem w koszulce / Avocado toast witch poached egg

Szybki stir-fry z polędwiczką wieprzową i szparagami

Śledzie w sosie curry / Curried herring

Tortilla z kurczakiem, pieczarkami i dużą ilością sera

Szybki-stek-z-sosem-kurkowym-Easy-steak-with-chanterelle-sauce

Szybki stek z sosem kurkowym / Easy steak with chanterelle sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress