Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso

Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam pomysł na niesamowicie smacznego ,a co najważniejsze szybkiego łososia w glazurze z miodu i pasty miso. Samo przygotowanie glazury trwa max.5 minut a grillowanie w piekarniku całe 10:) Podałam go z frytkami i sałatą. Można go też przygotować na grillu tradycyjnym.Polecam!

 

Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso (2 porcje)

Składniki:

  • 2 kawałki łososia (ok.250g każdy)
  • 1 łyżka czerwonej pasty miso
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka mirinu

Przygotowanie:

  1. Włącz piekarnik na najwyższą moc i ustaw funkcję grilla.
  2. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki glazury.
  3. Przygotuj naczynie żaroodporne i włóż do niego łososia skórą do dołu. Wysmaruj go połową glazury i piecz w piekarniku na najwyższej półce ok. 10 minut,smarując łososia glazurą 2 razy w takcie. Po wyjęciu z piekarnika powinien mieć piękny karmelowy kolor na zewnątrz, a w środku różowy i soczysty.

 

Share the post "Grillowany łosoś w glazurze z miodu i pasty miso"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Ryby i owoce morza Tagged With: grill, miso, obiad, ryba, sos sojowy, łosoś

« Pain aux raisins
Młode ziemniaki w śmietanie Marii Disslowej »

Comments

  1. Medeja says

    7 maja 2013 at 10:56

    I love such recipes! Grilled salmon is one of the most delicious things.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      7 maja 2013 at 11:39

      🙂

      Odpowiedz
  2. Zakupy online says

    8 maja 2013 at 13:23

    Jak łosoś to jestem jak najbardziej za 🙂 podpisuje sie za takim przygotowaniem obiema rekami 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      8 maja 2013 at 13:27

      🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Tagliatelle z pieczarkami, pomidorami i gorgonzolą

Restauracja Filmowa – recenzja

Zupa-warzywna-z-kielbasa-Vegetable-soup-with-sausage

Zupa warzywna z kiełbasą / Vegetable soup with sausage

Strogonow-z-wolowina-i-grzybami-Beef-and-mushroom-stroganoff

Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff

Placuszki z jabłkami i ricottą / Apple and ricotta pancakes

Placuszki z jabłkami i ricottą / Apple and ricotta pancakes

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress