Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Ekspresowe mini tarty ze śliwkami

Ekspresowe mini tarty ze śliwkami

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Ekspresowe mini tarty ze śliwkami"

  • Facebook
  • X

Dziś przedstawiam pomysł na szybkie mini tarty z ciasta francuskiego ze śliwkami. Pyszny deser lub przekąska, którą zrobimy praktycznie bez wysiłku, gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub wiemy,że za chwilę wpadną goście, a słodkości w domu brak:). Polecam!

Przygotowanie: 15 min,Pieczenie 20-30 min,Ilość porcji:6-8 (w zależności od wielkości)

 

Ekspresowe mini tarty ze śliwkami

Składniki:

  • 1 opakowanie (275 g) gotowego ciasta francuskiego
  • 3 śliwki,bez pestki,pokrojone w plasterki
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 6-8 łyżeczek cukru

Przygotowanie:

  1. Włącz piekarnik i ustaw temperaturę na 190 0C.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i przekrój je wzdłuż na pół. Następnie podziel obie połowy na 6 lub 8 prostokątów.
  3. Wyłóż papierem do pieczenia  blachę i poukładaj na niej wykrojone kawałki ciasta francuskiego.
  4. Na każdy kawałek wyłóż plasterki śliwek, tak by delikatnie nachodziły na siebie.Posmaruj je roztopionym masłem i posyp równomiernie każdy kawałek łyżeczką cukru.
  5. Piecz do zarumienienia ok.20-30 min.
  6. Podawaj jeszcze ciepłe.
Smacznego!

Czas na ciasto francuskie

Share the post "Ekspresowe mini tarty ze śliwkami"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: ciasto francuskie, śliwki, słodkości, tarta, wypieki

« Makaron w kremowym sosie z pesto z suszonych pomidorów i mascarpone
Ziemniaki z fenkułem zapiekane pod mozzarellą »

Comments

  1. gin says

    28 kwietnia 2013 at 14:40

    Jak ślicznie się prezentują 🙂

    Odpowiedz
  2. Dzi says

    28 kwietnia 2013 at 15:12

    Szybkie,pyszne i ładne -takie słodkości lubię najbardziej:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Letnia-zupa-jarzynowa-Summer-vegetable-soup

Letnia zupa jarzynowa / Summer vegetable soup

Tarta z rabarbarem i kruszonką / Rhubarb crumble tart

Tarta z rabarbarem i kruszonką / Rhubarb crumble tart

Smażone tofu w azjatyckim sosie

Wrapy z wołowiną i chilli Gordona Ramsaya

Kurczak z warzywami z patelni / Skillet chicken with vegetables

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress