Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Przystawki / Chińskie jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs

Chińskie jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs

by Dzi 1 Comment

Share the post "Chińskie jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam typowy przykład kuchni fusion 🙂 Chińskie jajka herbaciane nadziewane guacamole z dojrzałego awokado i pomidorów, podane z aromatyczną kolendrą. Połączenie niebanalne, jednak bardzo smaczne. Polecam!

Scroll down for recipe in English

Jajka herbaciane nadziewane guacamole

(16 połówek)

Składniki:

  • 8 jaj przygotowanych zgodnie z tym przepisem
  • 1/2 dużego i dojrzałego awokado
  • sok z 1/2 limonki (około łyżki)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • chlust pikantnego sosu (np. tabasco), do smaku
  • 1/2 dużego pomidora lub ​​3 pomidorki koktajlowe, pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka posiekanych listków kolendry, plus kilka dodatkowych do podania
  • 1/2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Przygotowane jajka obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i umieść je w pojemniku blendera wraz z awokado, sokiem z limonki, olejem, jogurtem i tabasco. Miksuj do uzyskania w miarę gładkiej masy. Możesz też zwyczajnie rozgnieść wszystkie składniki w miseczce za pomocą widelca.
  2. Do tak przygotowanej masy dodaj pomidory i kolendrę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
  3. Nafaszeruj jajka przygotowaną masą, udekoruj listkami kolendry i podawaj natychmiast (pamiętaj, że awokado z biegiem czasu ciemnieje).

Smacznego!

jajka

English version

Guacamole deviled Chinese tea eggs

(16 halves)

Ingredients:

  • 8 eggs prepared eggs from this recipe
  • 1/2 large avocado
  • juice of 1/2 lime (a tablespoon)
  • 1 tablespoon canola oil
  • dash of hot sauce
  • 1/2 big tomato or 3 cherry tomatoes, minced
  • 1 tablespoon cilantro, minced, plus more for garnish
  • 1/2 tablespoon plain yogurt
  • salt and pepper to taste

Preparation:

  1. Peel the cooled eggs and cut in half. Put the yolks into the bowl of a food processor, blender, or bowl. Add the avocado, lime juice, oil, yogurt and hot sauce. Pulse until smooth, or mash with a fork.
  2. Stir in the tomatoes and cilantro, and season with salt and pepper.
  3. Spoon the filing into the whites and garnish with extra cilantro. Serve immediately.

Enjoy!

jajka

Share the post "Chińskie jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Przystawki Tagged With: awokado, chilli, jajka, przystawka, święta, Wielkanoc, zioła

« Chińskie jajka herbaciane/Chinese Tea Eggs
SUEÑO Cafe & Tapas Bar – recenzja »

Comments

  1. bubu says

    12 kwietnia 2014 at 09:41

    apetyczne zdjęcia! Idealne składniki na lekki farsz 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Odwrocony piernik z zurawina i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread

Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread

Drożdżowe wieńce cynamonowe / Cinnamon wreaths

Najlepszy Colesław / Docks Coleslaw

Tosty z pastą z awokado, rukolą i pomidorami / Avocado, arugula and tomato toasts

Tosty z pastą z awokado, rukolą i pomidorami / Avocado, arugula and tomato toasts

Glazurowany boczek z szybkowaru / Pressure cooker pork belly

Glazurowany boczek z szybkowaru / Pressure cooker pork belly

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress