Po raz kolejny zostałam zaproszona przez Frisco.pl na 18 piętro w studio w Studio Smolna 8 przy ulicy Smolnej w Warszawie.
Tematem przewodnim spotkania była przepiórka, z którą wcześniej nie miałam okazji pracować, więc byłam bardzo podekscytowana. Ucieszyłam się jeszcze bardziej, gdy dowiedziałam się, że będzie je prowadził sam Aleksander Baron, szef kuchni bardzo popularnej restauracji Solec 44. Swoją drogą, bardzo sympatyczny facet, taki bez „nadęcia”, co niestety coraz częściej spotyka się w tych kręgach.
Przepiórki wbrew pozorom nie są łatwe do przygotowania. W związku z tym, ze są maleńkie i chude, bardzo łatwo jest je przesuszyć. Samo mięso jest bardzo podobne do mięsa kurczaka, jednak jest delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Trzeba je też uważnie konsumować, gdyż te malutkie kosteczki są dosłownie wszędzie.
Po miłym powitaniu przez organizatora spotkania i szefa Barona, zabraliśmy się się do dzieła.
Po niedługim czasie powstały doskonałe potrawy z przepiórką w roli głównej.
Uczciwie przyznam, że to były jedne z najfajniejszych warsztatów na jakich byłam. Tym razem pojawiła się na nich bardzo zgrana i pracowita grupa blogerów, a szef Baron udzielał bardzo konkretnych rad i pomagał we wszystkim. Jeszcze raz dziękuję za za proszenie:)
Piękne zdjęcia są zasługą Agaty Matyjek z bloga ODCZARUJ GARY
Dodaj komentarz