Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Restauracja Muu Muu Beef & Wine – recenzja

Restauracja Muu Muu Beef & Wine – recenzja

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Restauracja Muu Muu Beef & Wine – recenzja"

  • Facebook
  • Twitter

Restauracja  Muu Muu Beef & Wine znajduje się w niezwykle uroczej części Warszawy, a dokładnie przy ul. Moliera 8, tuż przy Placu Teatralnym, na który jest piękny widok z okien lokalu.

muumuu

Wybraliśmy się tam dzięki uprzejmości Groupon, który w ramach Tygodnia restauracji zaproponował mi jej przetestowanie. W tym celu otrzymałam kupon (do nabycia tutaj) z atrakcyjną obniżką 149 zł zamiast 247 zł za zestaw dla 2 osób: 1 x polędwica Chateaubriand (660 g), 2 x purée ziemniaczane o smaku trufli, 2 x sałatka i 2 x lampka wina, więc nie zwlekając ani chwili, umówiłam się przez formularz kontaktowy na stronie restauracji (rewelacyjne ułatwienie) na degustację.

W ramach promocji w tym lokalu można także nabyć kupon z obniżką 152 zł zamiast 252 zł za zestaw dla 2 osób: 1 x stek T-Bone (1 kg), 2 x sałatka, 2 x lampka wina, w sumie oszczędność w stosunku do cen z karty wychodzi na poziomie nawet 40%.

Z premedytacją umówiłam się na wizytę w środowe popołudnie, mając nadzieję, że w lokalu nie będzie zbyt wielu klientów i będę mogła w spokoju zrobić zdjęcia, jednak ku mojemu zaskoczeniu, połowa stolików już była oblegana! To zawsze jest dobry znak:). Jedynego niefarta mieliśmy z parkowaniem, gdyż akurat w tym dniu była jakaś „bardzo ważna konferencja” i nie można było zaparkować na Placu Teatralnym (widać pusty na zdjęciu…ale bardzo dobrze pilnowany przez nasze ukochane władze), jednak po którymś okrążeniu udało nam się znaleźć znakomite miejsce przy samej restauracji.

Po wejściu do lokalu od razu przywitała nas uśmiechnięta kelnerka i wskazała nasz zarezerwowany stolik. Wnętrze lokalu jest przyjemne dla oka, proste, czyste, z elementami wskazującymi na przeznaczenie lokalu (skrzynki z winami, bele siana itp). Delikatna muzyka w tle jest na tyle subtelna, że nie przeszkadza w rozmowie (co jest niestety zmorą wielu lokali). Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

muumuu

muumuu

muumuu

 

Bez zbędnych formalności obsługa przyjęła mój kupon i chwilę później dostaliśmy rewelacyjne wino i poczekajkę, na którą składały się oliwki, chrupiące i cieplutkie pieczywo z doskonałą oliwą.

muumuu

Niedługo później dotarło do nas danie główne, czyli polędwica Chateaubriand, purée ziemniaczane o smaku trufli i sałatki. Do tego wybraliśmy sobie sos z wina  Madeira i holenderski z estragonem i trybulą. Pyszności! Mięso dotarło do nas takie jakie chcieliśmy, czyli średnio wysmażone i dosłownie rozpływało się w ustach. Dodatki w postaci sosów, puree i sałatek idealnie ze sobą współgrały i wszystkie były doskonale doprawione. Danie spokojnie nasyci dwie bardzo głodne osoby:).

muumuu

 

muumuu

 

muumuu

 

muumuu

Nie bylibyśmy sobą gdybyśmy nie zamówili deseru i kiedy zobaczyliśmy, że jest do wyboru fondant czekoladowy z lodami (18 zł), zamówiliśmy go bez zastanowienia.

muumuu

Jakkolwiek wyglądał świetnie, to uczciwie przyznam, że jedliśmy już lepsze…

Podsumowując, polecam tą restaurację gdyż mięso i dodatki były świetne. Biorąc jeszcze pod uwagę promocję Groupona, wybierzcie się bez zbędnego zastanawiania się. Wszyscy mięsożercy z pewnością będą zachwyceni!

Przypominam, iż moja wizyta w tym miejscu była możliwa dzięki projektowi zainicjowanemu w zeszłym roku przez Groupon Polska pod nazwą Tydzień Restauracji, który doczekał się swojej trzeciej edycji. Bierze w niej udział bardzo wiele restauracji z różnych miast w Polsce, których szefowie kuchni przygotowali dedykowane menu w specjalnych cenach. Znalazły się w nich również dania, z których słyną. Wejdź na stronę Groupon i korzystaj!:)

Groupon

Share the post "Restauracja Muu Muu Beef & Wine – recenzja"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: recenzja, restauracja

« Pomidorowe curry z kurczakiem i ziemniakami / Tomato curry with chicken and potatoes
World Baking Day i anielskie ciasto z sosem truskawkowym. Dla kogo Ty upieczesz ciasto? »

Comments

  1. bubu says

    16 maja 2014 at 18:22

    Mięsko prezentuje się idealnie, czyli kolejna warszawska steak’ownia godna polecenia:) miejsce wygląda ze zdjęć i opisu na dostosowane pod klimat menu:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      18 maja 2014 at 16:48

      🙂

      Odpowiedz
  2. dofoda says

    18 maja 2014 at 16:36

    Wygląda bardzo fajnie, dobry wpis. miejsce także mi się podoba.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      18 maja 2014 at 16:48

      Jest pysznie, polecam!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck beets and orange salad

Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck, beet and orange salad

Łosoś z sosem z mango / Roasted salmon with mango sauce

Łosoś z sosem z mango / Roasted salmon with mango sauce

Patelnia z serii MasterChef do wzięcia! Konkurs

Zestawienie szparagowych pyszności

Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami / Eggs baked with spinach and tomatoes

Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami / Eggs baked with spinach and tomatoes

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress