Jakiś czas temu kilku blogerów zostało zaproszonych do showroomu marki Gorenje w Ożarowie Mazowieckim. Szczerze mówiąc nie wiedziałam co mnie czeka na miejscu, tym bardziej nie wiedziałam kto też został zaproszony. Jednak na miejscu od razu zobaczyłam znajome twarze blogerów, z którymi często spotykam się na warsztatach kulinarnych.
I tym razem nie było inaczej, na stołach czekały na nas w gotowości sprzęty Gorenje i masa śnajlepszej jakości wieżych składników. Okazało się, że warsztaty obejmą swoim zakresem kuchnię włoską, a będzie je prowadził przesympatyczny Wojtek Lewandowski 🙂
Po wstępnych uprzejmościach, powitaniu i oprowadzeniu nas po showroomie przez przedstawicieli marki Gorenje, zabraliśmy się do dzieła. Wspólnymi siłami przygotowaliśmy:
- sałatkę z pieczonych buraków z serem gorgonzola i orzechami włoskimi,
- pstraga z grzybami i szynką parmeńską,
- risotto milanese z szafranem podane z osso-buco z gremolatą cytrynowo-pietruszkową.
Sprawdziło się tutaj powiedzenie, że proste potrawy są zazwyczaj najsmaczniejsze! Zasiedliśmy do stołów i spałaszowaliśmy te przysmaki.
Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i z niecierpliwością czekam na kuchnię tajską:)
Facet@OpinieArganowy says
Świetne warsztaty i bardzo dobre dania, jakie miałyście przygotować. Pytanie dlaczego wśród osób zaproszonych nie ma ani jednej osoby płci brzydkiej? Dyskryminacja w biały dzień 🙂
Mimo wszystko gratuluje wzięcia udziału i czekam na relację z kuchni tajskiej, której jestem fanem, jednak lepiej czuje się w chińskiej być może przez łatwiejszy dostęp składników na moim terenie. A być może przez to, że dłużej z nią eksperymentuje…
Dzi says
Panów jakby jednak mniej w naszej społeczności:)
Programista w kuchni says
Kolejne warsztaty na Twoim blogu i kolejne rewelacyjne zdjęcia 🙂 Nie mogę się napatrzeć na te dania!
Dzi says
🙂
Vienio says
KOcham gotować, ale bardziej wole jeść;p haha a to łasuch;p
Vienio says
Gotowanie to podstawa:)