Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty kulinarne z Gorenje

Warsztaty kulinarne z Gorenje

by Dzi 6 komentarzy

Share the post "Warsztaty kulinarne z Gorenje"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu kilku blogerów zostało zaproszonych do showroomu marki Gorenje w Ożarowie Mazowieckim. Szczerze mówiąc nie wiedziałam co mnie czeka na miejscu, tym bardziej nie wiedziałam kto też został zaproszony. Jednak na miejscu od razu zobaczyłam znajome twarze blogerów, z którymi często spotykam się na warsztatach kulinarnych.

 DSC_0005 DSC_0444

I tym razem nie było inaczej, na stołach czekały na nas w gotowości sprzęty Gorenje i masa śnajlepszej jakości wieżych składników. Okazało się, że warsztaty obejmą swoim zakresem kuchnię włoską, a będzie je prowadził przesympatyczny Wojtek Lewandowski 🙂

 DSC_0197

Po wstępnych uprzejmościach, powitaniu i oprowadzeniu nas po showroomie przez przedstawicieli marki Gorenje, zabraliśmy się do dzieła. Wspólnymi siłami przygotowaliśmy:

  • sałatkę z pieczonych buraków z serem gorgonzola i orzechami włoskimi,

IMG_0952

  • pstraga z grzybami i szynką parmeńską,

IMG_0955

  • risotto milanese z szafranem podane z osso-buco z gremolatą cytrynowo-pietruszkową.

IMG_0957

Sprawdziło się tutaj powiedzenie, że proste potrawy są zazwyczaj najsmaczniejsze! Zasiedliśmy do stołów i spałaszowaliśmy te przysmaki.

Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i z niecierpliwością czekam na kuchnię tajską:)

Share the post "Warsztaty kulinarne z Gorenje"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Dorada na leśnych grzybach / Sea bream with wild mushrooms
Świąteczna granola z pierniczkami / Christmassy gingerbread granola »

Comments

  1. Facet@OpinieArganowy says

    7 grudnia 2015 at 11:22

    Świetne warsztaty i bardzo dobre dania, jakie miałyście przygotować. Pytanie dlaczego wśród osób zaproszonych nie ma ani jednej osoby płci brzydkiej? Dyskryminacja w biały dzień 🙂

    Mimo wszystko gratuluje wzięcia udziału i czekam na relację z kuchni tajskiej, której jestem fanem, jednak lepiej czuje się w chińskiej być może przez łatwiejszy dostęp składników na moim terenie. A być może przez to, że dłużej z nią eksperymentuje…

    Odpowiedz
    • Dzi says

      7 grudnia 2015 at 15:30

      Panów jakby jednak mniej w naszej społeczności:)

      Odpowiedz
  2. Programista w kuchni says

    7 grudnia 2015 at 15:25

    Kolejne warsztaty na Twoim blogu i kolejne rewelacyjne zdjęcia 🙂 Nie mogę się napatrzeć na te dania!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      7 grudnia 2015 at 15:29

      🙂

      Odpowiedz
  3. Vienio says

    11 grudnia 2015 at 02:25

    KOcham gotować, ale bardziej wole jeść;p haha a to łasuch;p

    Odpowiedz
  4. Vienio says

    11 grudnia 2015 at 02:26

    Gotowanie to podstawa:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta

Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta

Marynowane sataye z kurczakiem / Marinated chicken satay

Wizyta w siedzibie Fit&Easy i warsztaty z Sebastianem Olmą

Karmelizowana balsamiczna cebula / Balsamic Caramelized Onions

Karmelizowana balsamiczna cebula / Balsamic Caramelized Onions

Wakacje nad Bałtykiem – krótka relacja dla szukających dobrego miejsca :)

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress