Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dodatki do dań obiadowych / Młoda kapusta w pomidorach

Młoda kapusta w pomidorach

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Młoda kapusta w pomidorach"

  • Facebook
  • X

Jeden z moich ulubionych i najbardziej wyczekiwanych dodatków do dania głównego. Szkoda,że można się nią raczyć tylko wiosną… Bardzo łatwa w przygotowaniu młoda kapusta z pomidorami i dużą ilością koperku. Pasuje do każdego rodzaju mięsa i o oczywiście młodych ziemniaczków.Polecam!

Młoda kapusta w pomidorach 

(4 porcje)

Składniki:

  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 30 g masła
  • 1 główka młodej kapusty (ok 900 g) posiekana
  • 1 puszka krojonych pomidorów (400 g)
  • 1 1/2 szklanki wrzątku
  • 1/2 szklanki posiekanego świeżego koperku
  • cukier puder do smaku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. W dużym garnku roztop połowę masła na dużym ogniu i wrzuć posiekaną cebulę. Smaż do zarumienienia.
  2. Zmniejsz ogień i włóż pomidory,kapustę,połowę koperku i wlej wrzątek. Gotuj pod przykryciem,aż kapusta będzie miękka (ok. 15-20 min).
  3. Wmieszaj drugą połowę masła i koperku. Dopraw do smaku cukrem pudrem,solą i pieprzem.
  4. Można podawać od razu,jednak mi najbardziej smakuje odgrzana następnego dnia.
Smacznego!

Share the post "Młoda kapusta w pomidorach"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Dodatki do dań obiadowych, Sałatki i surówki Tagged With: dodatek do dania głównego, kapusta, młoda kapusta, obiad

« Perfekcyjnie usmażone piersi kacze Thomasa Kellera
Zupa szafranowa z kalafiorem Gordona Ramsaya »

Comments

  1. mycatcooks says

    27 maja 2013 at 19:10

    robię czasami młodą kapustę ale nigdy nie dodawałam pomidorów, fajny pomysł

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 maja 2013 at 20:19

      Polecam:)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Churros czekoladowe / Chocolate churros

Churros czekoladowe / Chocolate churros

Weekend ze Smakiem 2

Pożywna zupa z dynią, soczewicą i szpinakiem / Pumpkin, spinach and lentil soup

Pierogi z kurkami i oscypkiem / Chanterelle and cheese pierogies

Pierogi z kurkami i oscypkiem / Chanterelle and cheese pierogies

Pizza z tortilli z wołowiną i salsą z pieczonych pomidorów

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress