Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Łatwa tarta serowa z białą czekoladą i borówką amerykańską

Łatwa tarta serowa z białą czekoladą i borówką amerykańską

by Dzi 5 komentarzy

Share the post "Łatwa tarta serowa z białą czekoladą i borówką amerykańską"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś proponuję coś słodkiego:) Łatwa tarta z kremowym serkiem, białą czekoladą i borówką amerykańską, na podstawie z herbatników. Szybka i pyszna. Polecam!

Scroll down for English

Tarta serowa z białą czekoladą i borówką amerykańską

(tarta o średnicy ok. 26 cm)

Składniki na podstawę:

  • 150 g herbatników
  • 80 g masła,roztopionego
  • 1/4 szklanki cukru
  • 200 g roztopionej białej czekolady
Składniki na masę serową:
  • 500 g serka śmietankowego na serniki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki śmietany kremówki
  • 1 lekko roztrzepane jajko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 szklanki borówki amerykańskiej (lub więcej, do pokrycia wierzchu tarty)

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj w blenderze herbatniki razem z cukrem na  drobne okruszki.Następnie na wolnych obrotach dolewaj roztopione masło,aż powstanie lekko wilgotna masa. Następnie dociśnij powstałą masę do brzegów formy do tarty. Wlej rozpuszczoną białą czekoladę na powstałą bazę i włóż  najlepiej do zamrażarki na czas przygotowywania nadzienia.
  2. Rozgrzej piekarnik do 160 oC. Zmiksuj serek i cukier na gładką masę. Następnie dodaj śmietankę, jajko, wanilię i wymieszaj tylko do momentu połączenia się składników. Przelej masę serową do schłodzonej podstawy i posyp borówkami.
  3. Włóż przygotowaną tartę do piekarnika i piecz przez 1 godzinę i 10 minut. Następnie wyłącz piekarnik uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw tak tartę na 30 minut. Do momentu podania przechowuj w lodówce.
Smacznego!

English version

White Chocolate Blueberry Cheesecake Tart

(26 cm tart tin)

Ingredients for the crust:

  • 150 g digestive biscuits
  • 80 g melted butter
  • 1/4 cup sugar
  • 200 g melted white chocolate


For the filling:

  • 500 g  softened cream cheese (two packages)
  • 1/2 cup sugar
  • 1/3 cup heavy cream
  • 1 lightly beaten egg
  • 2 teaspoons vanilla
  • 2 cups blueberries (more or less to cover the top of the cheesecake)

Preparation:

  1. Combine the biscuits, butter, and sugar for the crust in the blender. Press firmly into the bottom of a 26 cm tart tin. Pour the melted white chocolate over the crust and put in the freezer while you prepare the filling.
  2. Preheat oven to 160 oC. Beat together the cream cheese and sugar until smooth. Add the heavy cream, egg, and vanilla and beat just until combined. Pour into chilled crust and top with blueberries. They should float.
  3.  Bake the tart for 1 hour and 10 minutes. Then turn the oven off and crack the oven open a few inches and leave the cheesecake in there for 30 minutes .Refrigerate until ready to serve.
Enjoy!

Share the post "Łatwa tarta serowa z białą czekoladą i borówką amerykańską"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: biała czekolada, borówka amerykańska, ciasto, ciasto kruche, czekolada, deser, jagody, sernik, słodkości, tarta, wypieki

« Piersi kurczaka nadziewane ricottą zawinięte w szynkę parmeńską Gordona Ramsaya
Kurczak na bobie w winnym sosie musztardowo-śmietanowym »

Comments

  1. Clary says

    6 sierpnia 2013 at 08:55

    Wygląda przepięknie ! Chętnie zrobiłabym ją w jagodowej wersji ! 😉

    Odpowiedz
  2. alanna says

    7 sierpnia 2013 at 05:32

    love your photos, so beautiful… looks delicious

    Odpowiedz
    • Dzi says

      7 sierpnia 2013 at 07:49

      Thank You:)

      Odpowiedz
  3. Blog ogrodniczy says

    4 listopada 2016 at 10:38

    Ależ to pysznie wygląda, szkoda, że sezon na borówki się już skończył. Ale na pewno wypróbuję ten przepis na ciasto borówkowe w kolejnym sezonie.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      4 listopada 2016 at 10:39

      Koniecznie!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Pieczone-ravioli-z -czekolada-Baked-chocolate-ravioli

Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli

Lekkie clafoutis z truskawkami i ricottą

Pieczona-perliczka-w-pomaranczach-i-glazurze-miodowej-Honey-glazed-roasted-guinea-fowl-with-orange

Pieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange

Piersi z kaczki z chutneyem żurawinowym

Tosty francuskie z czekoladą i suszoną żurawiną

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress