
Scroll down for recipe in English
Kotlety mielone z mozzarellą
(4 porcje)
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 200 g kiełbasy, drobno posiekanej
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- sól i pieprz
- 150 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 125 g mozzarelli, pokrojonej w plasterki lub startej
Przygotowanie:
- Wymieszaj mięso mielone z kiełbasą, jajkiem i bułką tartą. Dopraw papryką, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku i ponownie wymieszaj.
- Uformuj z masy 4 płaskie placki ( 12 cm średnicy) i wyłóż je na blaszkę do pieczenia.
- Rozgrzej masło na patelni, dodaj pieczarki, delikatnie posól i podsmaż przez chwilę aż odparuje nadmiar wody.
- Na przygotowanych plackach połóż plastry pomidora, na nie pieczarki i posyp całość mozzarellą.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 oC (termoobieg 180 oC) przez 20 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

English version
Meat patties with mozzarella cheese
(4 servings)
Ingredients:
- 500 g of minced meat (pork or beef or mixed)
- 200 g sausage, finely chopped
- 1 egg
- 2 Tbsp of breadcrumbs
- 1 tsp of powdered sweet paprika
- 1/2 tsp herbes de Provence
- salt and pepper
- 150 g button mushrooms, sliced
- 2 Tbsp of clarified butter
- 1 tomato, sliced
- 125 g mozzarella cheese, sliced or grated
Preparation:
- Mix the minced meat with sausage, egg and breadcrumbs. Season with paprika, salt, pepper and herbs to taste and mix again.
- Shape the mixture into 4 flat patties (12 cm in diameter) and arrange on a baking tray.
- Heat the butter in a frying pan, add the mushrooms, season with salt and cook for a minute or two, until the excess water evaporates.
- Place tomato slices on patties, add mushrooms and sprinkle with mozzarella.
- Bake in the preheated to 200 oC (180 oC with fan) oven for 20 minutes. Serve with your favorite sides.
Enjoy!

Pages: 1 2
Dodaj komentarz