W ten weekend miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla, a prowadzonych przez niezastąpionego Karola Okrasę. Uwielbiam tego gościa, gdyż nie tworzy on dystansu między sobą a uczestnikami jak niektóre „gwiazdy” i co najważniejsze, ma fantastyczne poczucie humoru :).
Tematem przewodnim spotkania była kuchnia polska, gdyż odbyło się ono w ramach promocji najnowszej książki „Kuchnia Polska wg Karola Okrasy”, która niebawem będzie do zdobycia w Lidlu. Zapewniam, że warto się o nią postarać, gdyż jest świetna! Mnóstwo świetnych i łatwych przepisów, z którymi każdy poradzi sobie w swojej domowej kuchni.
To właśnie z niej przygotowywaliśmy smakowitości, które na koniec zjedliśmy przy pięknie zastawionym stole. Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha!
Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało mi się zrobić zdjęcie z Karolem:)
Jeszcze raz dziękuję organizatorom za zaproszenie i polecam się w przyszłości!
Jestem_zosia says
Tatar, tatar, tatar… A ja w ciąży i nie mogę….
Dzi says
😉