Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Lifestyle / Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie

Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie"

  • Facebook
  • X

Jakiś czas temu zostałam zaproszona przez Lidl Polska na śniadanie prasowe zorganizowane w pięknych okolicznościach sadów grójeckich. Pogodna tego dnia akurat nie dopisywała i szczerze mówiąc, miałam ogromne wątpliwości czy uda się zrealizować wszystkie punkty bogatego w atrakcje programu. Na szczęście jak tylko dojechaliśmy na miejsce jak na zawołanie wyszło słoneczko i wszystko potoczyło się zgodnie z planem.

Na początku ugoszczono nas po królewsku przeróżnymi pysznościami, z czego bardzo się ucieszyłam bo niestety nie zdążyłam nic zjeść przed wyjazdem. Kuchnię mają tam obłędną! Kaczuszka, krewetki, sałatki i słodkości były przepyszne!

W trakcie kosztowania tych pyszności zostaliśmy powitani przez samego Prezesa Jabłek Grójeckich, a następnie przedstawiono nam zarys historyczny tego regionu i posiadłości w której nas goszczono. Uwielbiam te historyczne opowieści sięgające kilkuset lat wstecz, było to niezwykle ciekawe doświadczenie.

Następnie przedstawiono nam systemy jakości żywności w nawiązaniu do Jabłka Grójeckiego, a później trendy kulinarne i konsumenckie z jabłkami w roli głównej.

Po tych wszystkich wystąpieniach doczekaliśmy się w końcu na część z atrakcjami. Na początku oprowadzono nas po przepięknym pałacu w Nowej Wsi. Gorąco polecam pojechanie tam w jakiś weekend i obejrzenie go na własne oczy, coś niesamowitego! Już nie wspominając o fantastycznym przewodniku 😉

Później było tylko ciekawiej, bo załadowano nas do traktorów- pociągów i obwieziono nas po gospodarstwie i sadach Pana Pruszkowskiego. Było to bardzo przyjemne doświadczenie, słoneczko, przyroda i kwitnące jabłonie – ekstra!

Na koniec zabrano nas do restauracji Stara Wozownia, gdzie poczęstowano nas kilkudaniowym lunchem, który zakończył się degustacją fenomenalnego cydru.

Bardzo dziękuję za zaproszenie mnie na to spotkanie, gdyż było ono baaardzo przyjemne ze względu na miejsce i towarzystwo, ale też bardzo interesujące pod kątem historii tego miejsca jak i uprawy słynnego Jabłka Grójeckiego.

Share the post "Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Lifestyle, Styl życia Tagged With: jabłka, lifestyle

« Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym / Egg salad with bacon and creamy honey mustard dressing
Botwinka ze szparagami / Young beet soup with asparagus »

Comments

  1. Zjedzmy says

    24 maja 2017 at 10:51

    Przepiękne zdjęcia! 🙂 Świetny pomysł na przewózkę w skrzynkach po jabłkach! 🙂

    Odpowiedz
  2. Albert says

    25 maja 2017 at 15:15

    Firma się postarała, nie ma co!

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Zdrowie z polskiego sadu – Jabłka Grójeckie | FlyB Kulinaria pisze:
    24 maja 2017 o 23:43

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Żeberka pieczone z grzybami i papryką

Żeberka pieczone z grzybami i papryką / Baked ribs with mushrooms and bell pepper

Salatka-jajeczna-z-tunczykiem-Tuna-egg-salad

Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad

Schabowe-z-serem-i-pieczarkami-Cheesy-breaded-pork-chops-with-mushrooms

Schabowe z serem i pieczarkami / Cheesy breaded pork chops with mushrooms

Cacciatore z kurczakiem i dynią / Chicken and squah cacciatore

Cacciatore z kurczakiem i dynią / Chicken and squah cacciatore

Kurczak-duszony-z-mlodymi-ziemniakami-i-szpinakiem-Braised-chicken-with-baby-potatoes-and-spinach

Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem / Braised chicken with baby potatoes and spinach

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress