Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska

Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Akademię Kulinarną Whirlpool. Niestety rzadko bywam na takich spotkaniach, dlatego bardzo ucieszyłam się, że będę mogła poznać innych blogerów kulinarnych. Tematem przewodnim tego spotkania była kuchnia włoska a w szczególności makarony, a prowadził je rodowity Włoch, fenomenalny Marco Ghia 🙂

Trafić do  do Akademii nie jest łatwo, lokalizacja Mińska 25 w Warszawie kojarzyła mi się tylko z restauracją Mateusza Gesslera Warszawa Wschodnia 🙂  Tutaj dobra rada – idźcie wzdłuż Mińskiej aż zobaczycie jasny i wyraźny neon (fot. Samar):

post_92_1Później już było tylko lepiej. Zostałam bardzo miło przywitana przez organizatorów i zaproszono mnie do stołu gdzie można było poczęstować się doskonałą foccacią (mam przepis i na pewno go użyję:)), włoskimi wędlinami i winem. Takie okoliczności sprzyjają zawiązywaniu nowych znajomości, co także wykorzystałam skrupulatnie, pozdrawiam!
Po chwili Marco zaczął swoją barwną prelekcję na temat makaronów, ich przygotowania i wykorzystania, po czym wzięliśmy się do pracy.

DSC_5472

Takim też sposobem powstały ravioli z dynia, agnolotti z nadzieniem z wołowiny, tortellini z baraniną i gwiazda raviolo all’uovo, czyli duże ravioli ze szpinakiem i płynnym żółtkiem.

DSC_5817

DSC_5858

DSC_5864

W związku z tym, że zostało nam dużo białek po produkcji makaronu, powstał też pyszny deser – Pavlova! 🙂

DSC_5874

Bardzo dziękuję za zaproszenie i mam nadzieję, ze zobaczymy się jeszcze nie raz:)

AKADEMIA KULINARNA WHIRLPOOL

Soho Factory
Ul. Mińska 25
03-808 Warszawa

Biuro, tel.: 507 530 281

www: http://www.akademiakulinarnawhirlpool.pl/

e-mail: info@akademiakulinarnawhirlpool.pl

Share the post "Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: kuchnia włoska, warsztaty

« Pączki tradycyjne / Polish doughnuts
Łatwy Coq au Vin / Easy Coq au Vin »

Comments

  1. Dzi says

    4 lutego 2015 at 15:33

    🙂

    Odpowiedz
  2. Sernik oreo says

    21 grudnia 2015 at 18:39

    Wyższy poziom kucharzenia 😀

    Odpowiedz
    • Dzi says

      21 grudnia 2015 at 19:12

      🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Zupa krem z mlodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup

Zupa krem z młodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup

Najlepsze ciasto na pizzę Michela Rouxa i sos pomidorowy Billa Grangera

Warsztaty z Frosta – relacja

Potrawka z kurczakiem i dynią / Chicken pumpkin stew

Casserole z paprykowym kurczakiem i makaronem

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress