Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork chops

Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork chops

by Dzi 1 Comment

Share the post "Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork chops"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś zapraszam na schabowe, ale nie takie zwykłe gdyż nie jestem fanką panierek;) Te są zapieczone z cebulą, majonezem i serem – idealne dla zabieganych po ciężkim dniu. Są też bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, zapraszam po przepis!

schab_z_majonezem

Scroll down for recipe in English

Szybkie schabowe z piekarnika

(4 porcje)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe (z kością lub bez)
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego
  • 8 łyżeczek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Kotlety umyj, osusz ręcznikami papierowymi, rozbij tłuczkiem do mięsa i dopraw solą i pieprzem z obu stron.
  2. Rozgrzej dużą patelnię z łyżka oleju, podsmaż kotlety z obu stron do lekkiego zarumienienia i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Włącz piekarnik i ustaw na 180 oC.
  4. Ułóż plasterki cebuli na kotletach mięsa, rozsmaruj po 2 łyżeczki majonezu i posyp ułóż startym serem.
  5. Włóż do piekarnika i picz przez około 15-20 minut. (mniej lub więcej w zależności od grubości kotletów).

Smacznego!

schab_z_majonezem

English version

Easy baked pork chops

(4 servings)

Ingredients:

  • 4 pork chops
  • 1 tbsp of vegetable oil
  • 1 onion, thinly sliced
  • 1/2 cup grated cheese
  • 8 tsp mayonnaise
  • salt and pepper to taste

Preparation:

  1. Wash the pork chops and pat dry with paper towels, tenderize with meat mallet and season both sides with salt and  pepper.
  2. Preheat large pan with oil, cook pork on both sides intil lightly browned and place in baking dish.
  3. Preheat oven to 180 oC.
  4. Put the slices of onion on top of the meat, spoon about 2 teaspoons mayonnaise over the chops and top each chop with grated cheese.
  5. Bake in the preheated oven for about 15-20 minutes. (less or more depending of pork thickness)

Enjoy!

schab_z_majonezem

Share the post "Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork chops"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: mięso, obiad, wieprzowina

« Boczniaki w sosie BBQ / BBQ oyster mushrooms
Zestawienie moich ulubionych świątecznych pyszności »

Comments

  1. Adam says

    31 października 2020 at 17:13

    Tak smakowicie to wygląda, że aż ślinka cieknie. Zabieram zaraz się do garów, więc przetestuję pomysł kulinarny. Pozdrawiam.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Brokuly-i-kalafior-z-maslem-bulka-tarta

Brokuły i kalafior z masłem i bułką tartą / Cauliflower and broccoli with butter and breadcrumbs

Odchudzone mini lasagne

Śledzie marynowane w occie / Herring marinated in vinegar

Śledzie marynowane w occie / Herring marinated in vinegar

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

Churros z sosem czekoladowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce

Churros z sosem czekoladowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress