Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew

Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew

by Dzi 5 komentarzy

Share the post "Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew"

  • Facebook
  • Twitter

Nie ma nic przyjemniejszego na obiad w chłodne dni niż gulasz. Pyszny, gęsty i rozgrzewający i najlepiej łatwy w przygotowaniu. Dlatego przedstawiam Wam dzisiaj przepis na gulasz z indykiem, dynią, papryką i grzybami w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i odrobiny śmietanki. Świetny pomsył na łatwy i pożywny obiad dla całej rodziny!

Gulasz-z-indykiem-dynia-i-papryka-Turkey-pumpkin-and-pepper-stew

Jeżeli posiadasz Tefal Companion to on zrobi ten gulasz praktycznie za Ciebie, szczegóły poniżej.


Scroll down for recipe in English

Gulasz z indykiem, dynią i papryką

(4 porcje)

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 400 g mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w plasterki
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki
  • 1 czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona w kostkę
  • 200 g dyni, obranej i pokrojone w małą kostkę
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 400 g puszka krojonych pomidorów
  • 200 ml bulionu drobiowego
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • 1/2 szklanki śmietanki 36%

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i indyka i podsmaż aż przestanie być surowy w środku. Następnie dodaj wszystkie warzywa, wymieszaj i smaż aż prawie zmiękną, przez około 10 minut, po czym dodaj tymianek i paprykę i smaż przez 5 minut.
  2. Dodaj pomidory i bulion i gotuj na małym ogniu przez około 25-30 minut, aż sos zgęstnieje, a warzywa i kurczak będą miękkie.
  3. Dodaj śmietankę, zamieszaj, gotuj przez kilka minut, po czym dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem i podawaj!

Przygotowanie TC:

  1. Do misy TC wyposażonej w mieszadło dodaj olej i indyka i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.
  2. Dodaj wszystkie warzywa, mieloną paprykę i tymianek i ponownie uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.
  3. Następnie dodaj pomidory i bulion i uruchom program P2 Slow Cook na 35 minut.
  4. Dodaj śmietankę,dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut i podawaj!

Smacznego!

Gulasz-z-indykiem-dynia-i-papryka-Turkey-pumpkin-and-pepper-stew

English version

Turkey, pumpkin and pepper stew

(4 servings)

Ingredients:

  • 2 tbsp vegetable oil
  • 400 g of turkey breast (1 small), cut into large dice
  • 1 onion, sliced
  • 2 garlic cloves, sliced
  • 100 g mushrooms, sliced thickly
  • 1 red pepper,  deseeded and chopped
  • 200 g pumpkin, peeled and cut into small dice
  • 1 tsp dried thyme
  • 2 tsp sweet paprika
  • 400 g can chopped tomatoes
  • 200 ml chicken stock
  • salt, pepper and sugar to taste
  • 1/2 cup of double cream

Preparation:

  1. Heat large and deep pan ofer medium heat, add oil and add the chicken. Cook until cooked inside and add rest of the vegatbles. Stir and cook until beginning to soften, for about 10 minutes, add thyme and paprika and cook for 5 minutes.
  2. Add tomatoes and chicken stock heat to a simmer and cook, uncovered for about 25-30 minutes, until the sauce has thickened and vegetables and chicken are completely tender.
  3. Add double cream, stir and cook for a few minutes, season to taste with salt, pepper and sugar and serve!

Prepration for TCC:

  1. Add to the bowl of TCC fitted with stirrer oil and turkey and start P1 Slow Cook program for 5 minutes.
  2. Add all the vegatbles, paprika and thyme and again start P1 Slow Cook program for 5 minutes.
  3. Next add tomatoes and chicken stock and start P2 Slow Cook program for 35 minutes.
  4. Add double cream, seaosn with salt, pepper and sugar to taste start P1 Slow Cook program for 5 minutes and serve!

Enjoy!

Gulasz-z-indykiem-dynia-i-papryka-Turkey-pumpkin-and-pepper-stew

Share the post "Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: dynia, grzyby, indyk, mięso, obiad, papryka, Tefal Companion

« Rozgniecione ziemniaki z pieca / Roasted smashed potatoes
Zestawienie słodkości na Tłusty Czwartek »

Comments

  1. Bookero says

    3 lutego 2018 at 10:18

    Wygląda na super smaczny obiad, właśnie na mroźne dni 🙂 Bardzo fajny przepis. Pozdrawiam!

    Odpowiedz
  2. fuzzydrowsy says

    5 lutego 2018 at 00:40

    Tak mało u nas przepisów z indykiem, a tu miła niespodzianka.

    Odpowiedz
  3. piotras says

    5 lutego 2018 at 08:56

    mniam, pycha 😉

    Odpowiedz
  4. piotras says

    5 lutego 2018 at 08:58

    kurcze szkoda, że tak długo ale wygląda na pyszne 🙂

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew | FlyB Kulinaria pisze:
    2 lutego 2018 o 12:10

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Marynowany w miodzie schab z grilla/ Grilled honey pork chops

Parmezanowe ziemniaczki opiekane

Brakuje Ci składników do gotowania? Zamów zakupy z dodatkowymi zniżkami!

Sernik z pieczonym rabarbarem i kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake

Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake

Test ekologicznej patelni do naleśników firmy Ballarini i przepis na fondanta z nutellą /Skillet chocolate fondant with nutella

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress