Przyprawa do taco-pikantna mieszanka meksykańska

Lubisz pikantną kuchnię meksykańską? Jeżeli tak, to ta przyprawa do mięsa jest idealna dla Ciebie, wystarczy posypać nią mięso podczas smażenia, zawinąć w tortillę z przysmażonymi warzywami i obiad lub przekąska gotowe.Przepis na tą przyprawę znalazłam tutaj, jednak troszkę ją zmodyfikowałam bo moje kubki smakowe nie dałyby rady z taką ilością chilli:). Można nią oczywiście przyprawiać także mięso do burrito i wszelkiego rodzaju quasedilli.

[col2 formatter=’1′]

Przyprawa do taco (wystarczy na 500 g mięsa)

Składniki:

  • 1 łyżka mielonego chilli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki uprażonego na patelni i zmielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu

[/col2]

[col2_last formatter=’1′]

 

Przygotowanie:

  1. Po prostu wszystko wymieszaj w miseczce.

[/col2_last]

Trackbacks

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge