Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia/Smoked salmon salad devilled eggs

Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia/Smoked salmon salad devilled eggs

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, warto więc zacząć testować potrawy, które zagoszczą na świątecznym stole. W tym roku świąteczne przygotowania rozpoczęłam od nadziewanych sałatką z łososiem wędzonym marynowanych jajek. Wyszły pyszne, polecam!

Scroll down for English

Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia

(12 jajek, 24 połówki)

Składniki:

  • 12 marynowanych jajek (ja użyłam ekologicznych Farmio)
  • 120 g wędzonego łososia, pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki bardzo drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki korniszonów pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 szklanki majonezu

Przygotowanie:

  1. Wyjmij jajka ze słoika, w którym się marynowały i wylej marynatę. Przekrój jajka wzdłuż na pół, bardzo delikatnie wyjmij żółtka i umieść je w miseczce.
  2. Dodaj do  żółtek chrzan, cebulę, pietruszkę, korniszony, cukier i majonez. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  3. Używając szprycy (dla ładniejszego efektu) napełnij miejsca po żółtkach i udekoruj pietruszką.

Smacznego!

jajka

English version

Smoked salmon salad devilled eggs

(12 eggs, 24 halves)

Ingredients:

  • 12 hard boiled, pickled eggs
  • 120 g smoked salmon, finely diced
  • 1 tablespoon horseradish
  • salt and pepper
  • 2 teaspoons minced red onion
  • 2 teaspoons minced parsley
  • 3 tablespoons minced gerkins
  • 1 teaspoon sugar
  • 1/2 cup mayonnaise

Preparation:

  1. Remove eggs from jar, discard liquid. Cut eggs in half vertically. Take out yolks and place them into a medium bowl.
  2. Add horseradish, shallot, parsley, gerkins, sugar and mayonnaise. Season with salt andpepper. Mix to combine.
  3. Fill egg halves with egg mixture. Garnish with chopped parsley.

Enjoy!

jajka

5 Comments

bubu

about 7 miesięcy ago

bardzo ładnie wyeksponowana przystawka :) patrząc na zdjęcie aż chce się to zjeść!:)

Odpowiedz

Dzi

about 7 miesięcy ago

codojedzenia

about 7 miesięcy ago

Fajny pomysł z tymi marynowanymi jajkami!

Odpowiedz

Kamil

about 7 miesięcy ago

świetny przepis. Zawsze to coś innego na wielkanocnym stole ;)pozdrawiam i zapraszam do siebie Kamil ostatnio opublikował...Sałatka z wątróbką i sosem malinowo-balsamicznymMy Profile

Odpowiedz

Dzi

about 7 miesięcy ago

Dokładnie:)

Odpowiedz

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


CommentLuv badge

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers